Van stress naar verlichting 

Frank van Haaren

Van stress naar verlichting

Overboslaan 15, Bilthoven


Voor wie?

Voor iedereen met fysieke, emotionele, mentale, geestelijke klachten, voor mensen die hun gezondheid/welzijn willen verbeteren, voor ontspanning of gewoon voor nieuwsgierige mensen. Natuurlijk kunnen er gecombineerde redenen zijn.

Bij klachten

Iedere klacht is een uiting van een te veel of te weinig spanning die fysiek, emotioneel, mentaal en/of geestelijk van aard is. Dit zorgt ervoor dat het lichaam niet helmaal meer functioneert zoals het zou moeten. Symptomen kunnen zijn: pijn, gevoelloosheid, uitvallen van lichaamsfuncties of juist het overmatig functioneren daarvan.

Veelvoorkomende klachten

Fysiek: spanningen in de rug, hoofd, nek, schouders, bekken, benen (rusteloos) en voeten, artrose, reumatische klachten, maag- en buikpijn, ontlastingsklachten, hoge bloeddruk, menstruatie- en overgangsklachten, kramp in de kuiten, KNO-klachten, weinig energie.

Emotioneel: depressie, stress, lusteloosheid, verlegenheid, irritatie, agressie, ‘niet kunnen loslaten’, jaloezie, verdriet.

Mentaal: Moeilijk contact kunnen maken met het lichaam en/of anderen, algehele gevoelloosheid, overmatige- of afwezigheid van controle, piekeren, slapeloosheid.

Spiritueel: doelloosheid, eenzaamheid, geen verbinding voelen met het leven, verwarring, angsten.

Veel klachten hebben betrekking op meerdere niveaus. Zo zijn astma en fibromyalgie twee voorbeelden die in meer of mindere mate fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel zijn. Dit is afhankelijk van de persoon, de situatie en het tijdstip.

Ter preventie

  • Inzicht in de interactie van het Fysieke, Emotionele, Mentale en Spirituele.
  • Qigong voor zelfstandige activatie van jezelf als geheel.
  • Een algehele ("APK") check als onderhoudsbeurt.
  • Het regelmatig bijhouden zorgt ervoor dat ziektes minder snel tot uiting komen en herstel na ziektes sneller en soepeler verlopen.

 

Werkwijze

Mijn doel is om blokkades te vinden, te overleggen en te behandelen op de meest vreedzame manier, om uiteindelijk het zelfregulerende systeem van het lichaam te herstellen.

Drie delen

De sessie bestaat uit drie delen, te weten de anamnese, de 'sessie op maat' en afsluiting.

Anamnese

Als eerste wordt een ‘plattegrond’ gemaakt van alles wat er gebeurd is met de client en de klachten over het lichaam. Deze worden met elkaar in relatie gebracht en bepalen de 'sessie op maat’ en levert het inzicht om mee aan de slag te gaan.

'Sessie op maat'

Het inzicht levert de route op ter verbetering van de huidige persoonlijke situatie. Daar waar je hulp nodig hebt, help ik via verdiepend inzicht, bijbehorende persoonlijke bewegingen en toegepaste shiatsu/qigongmassage. De eventuele massage wordt door de kleren heen gegeven. De massages worden uitgevoerd op een massagetafel, zittend of staand.

Afsluiting

Om opgeloste blokkades voor langere tijd blijvend open te houden, bied ik de mogelijkheid om de simpele lichaamscorrigerende en bewustmakende bewegingen aan te leren. Hiermee kunt u zelf uw eigen klachten verminderen en daarmee uw gezondheid verbeteren. Tijdens de sessie leert u beter begrijpen waarom uw lichaam reageert zoals het reageert.Tijd en financiële bijdrage

 

Overleg klacht/wens                               Gratis (via telefoon)

Sessie                                                           € 80,- per uur (of afhankelijk naar draagkracht)

 

Ervaringen

Ik kwam niet met een specifieke (lichamelijke) klacht of vraag. Wat mij aantrok was de persoon Frank, zijn enthousiasme en warmte. Ik was nieuwsgierig naar zijn vakmanschap en dat dreef mij om de ontmoeting met hem aan te gaan. Een bijzondere ontmoeting. Je straalt rust uit, hebt aandacht voor de mens die tegenover je zit. Dat had op mij een rustgevende en prettige werking. Eerst gingen we kort in gesprek over dingen in mijn lijf waar ik last van heb. Door middel van vragen, maar ook door naar me te kijken en mijn energie te voelen, vormde jij een beeld van mij.

Vervolgens vertelde je me een en ander over de plek in mijn lichaam waar ik last van heb soms, namelijk mijn maag. De plek waar letterlijk alles binnenkomt, en belangrijk voor mij omdat er altijd veel bij mij binnenkomt (niet letterlijk). Door mijn handen op die plek te leggen, leerde je me een houding, een manier die ter plekke rust kan geven.

Daarna volgde het gedeelte waar ik op de grond lag, en jij door middel van verschillende technieken (shiatsu massage, drukpunten, ??) mijn lichaam onder handen nam. Met kleren aan en heerlijk ingepakt onderging ik de aanrakingen, die ontspannend waren, tintelingen opleverden en de energie ging stromen. Het meest bijzondere vond ik om zo ín het moment te zijn, met aandacht voor de handelingen. Soms gedachten die afdwaalden, maar helemaal in mijn eigen wereld. Toen je klaar was heb ik bewegingloos heerlijk gelegen, in stilte, met en zonder gedachten, maar in het nu.

Direct na afloop voelde ik me voornamelijk zielsgelukkig. Het was een van de mooiste dagen die ik ooit heb beleefd. Mijn lijf voelde heerlijk, ontspannen, mijn hoofd rustig, een glimlach die niet van mijn gezicht te krijgen was. Het effect was zowel fysiek (een ontspannen gevoel in het lijf) als spiritueel en energetisch. Dat heeft ook daarna nog doorgewerkt. Op momenten waar ik nu spanning ervaar, ga ik met aandacht naar mijn maag, ik adem erheen en leg mijn handen op de specifieke manier die ik geleerd heb erop. Dat brengt rust en is daarmee heel bruikbaar op allerlei momenten. En het heeft zijn uitwerking doordat het een moment van afstand is, even naar je eigen leven kijken en wie je bent. Het heeft mij heel dicht bij mezelf gebracht. Dat is een heel krachtige ervaring.

 

Marieke uit Utrecht
Voor vragen: info@FrankVanHaaren.nl

of afspraak: afspraak@FrankVanHaaren.nl

Telefoonnummer

06-10597419

Adres

Overboslaan 15

3722 BJ Bilthoven

Waar is Frank?

Linksom het hoofdgebouw. Door het brede groene hek. De brandtrap omhoog.

Verdere gegevens

AGB: 90-044771

KvK: 52986993

BTW:NL001993977B56

ASN Bank: NL42 ASNB 0267 1887 49